Jump to content
Sign in to follow this  
dealio

Bug: Behavior adding, editing images for a location fails and is inconsistent

Recommended Posts

When I clicked the properties of the House location, a dialog with tabs General, Attachments, Item Picture(s) and Notebook appeared. My goal was to add some lawn maintenance that I had done recently to the Notebook. That task worked well, but I decided to add images of the house -- didn't realize that I could. Adding the images to House worked as expected.

I then went to add images of the shed behind the house to a location I created called Shed. I added 3 images in the order they appear in the app, 1, 2, 3. The first two images worked as expected and the images appeared in the dialog as expected -- no surprises. However, the third image appeared rotated 90 degree CC, even though I took the image on an iPhone in portrait mode (all the images of the shed were taken in portrait mode). I then clicked the Edit button thinking the app may allow me to rotate the image, but nothing happened. So while viewing the 1 rotated image, I pressed the Clear button to clear it so I could try re-adding the image. Re-adding the image worked (I used drag and drop to add all images) but the image appeared with the same rotation problem. I cleared the image. When the image addition failed, by habit I clicked on image 2 and image 1 just to check them. They both appeared to be missing (blank all white panel) -- a surprise since I only intended to clear the one image. So the issues so far are:

1) the app rotated an image improperly
2) the app appears to have cleared all images for the location when I only intended to clear the one mis-rotated image
3) the Edit button did nothing

I then went back to the House location properties to check the images there. They all appeared to be correct with no rotation problems, even though of the four images of the house I took, 2 were in portrait mode and 2 were in landscape mode. I selected one of the images, then clicked the Edit button just as a test to see if it would fail again. The Edit button opened MS Paint! Without editing anything, I closed Paint and went back to the Shed to attempt adding all the images again. There were still no images showing on the shed, so I used drag-n-drop to put the same images in the same placeholders. Although there were no errors triggered, and the drag-n-drop operation appeared to work as normal, no images showed up in the locations. The Edit button was grayed out.

I went back to the House location to view the images there, and the last image (image 4) was missing, and the other three appeared all black -- completely black with no shades of any color. I clicked on Edit and the actual image appeared in Paint. Without editing the image I closed Paint and the House properties dialog box.

As I'm trying to figure out what's happening here, I went back to the Shed and House locations a few times just to check what was visible. Ultimately, all the house images seem to have disappeared even though I never edited any of them, and I never clicked the Clear button (no need to -- all 4 images were perfect).

Since I know where the application stores the images, I went to that location in Explorer. All 4 images of the house were present with names like Location184(1).jpg, Location184(2).jpg, etc. None of the pictures of the Shed location were present.

Note that all the image manipulation buttons are active in the House properties dialog box, which makes sense since the images all exist; you just can't see them in the pplication image boxes. However, all of the same buttons are grayed out for the Shed location, which also makes sense since the images no longer exist. What doesn't make sense is not being able to re-add the images to the Shed location.

4) So even though the shed images were not present, the application would not let me add images of the shed
5) Even though the images of the house are still present, the application doesn't show them in the properties dialog box for the House location

There appears to be plenty wrong with the way the application manages images. I can't figure it out.

All images added in this exercise were in JPG format from an 8MP iPhone camera.

- David

Edited by dealio
Add detail

Share this post


Link to post
Share on other sites

After closing and restarting the application, I noticed that all 4 images of the House location now appear in the images tab just as they should. I also noticed that the application allowed me to add the same 3 images to the Shed location that I attempted to add above, this time without improperly rotating any of the images.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×